Welkom bij de Auto- en Motorrijschool van Pé & Marieke Schipper, gevestigd in Wognum, vlak bij Hoorn in Noord-Holland.

MenPJe hebt onze web site gevonden en daar zijn we blij om. Graag geven wij je hier de nodige informatie over onze rijschool, wát we doen en hoe we het doen.

Persoonlijke aanpak dat is waar het om draait bij ons!
We zijn beide al heel lang enthousiaste en serieuze motorrijders en autorijders en vinden veel voldoening in het doorgeven van onze kennis aan nieuwe rijders.

Sinds 2002 hebben wij onze eigen rijschool, en voor die tijd werkten we beide bij verschillende andere rijscholen en hebben daar veel ervaring opgedaan.
Aangezien het motorrijbewijs en de opleiding ertoe de laatste jaren steeds ingewikkelder is geworden, verwijzen we graag naar onze speciale motorpagina voor meer informatie daarover.

(Onze slagings-percentages MOTOR zijn hier op de CBR website te vinden).

_MG_3728-Edit-1 (Kopie)

Uiteraard geven we allebei ook autorijles.

Wij bespreken vorderingen en verbeterpunten van onze cursisten met hen en onderling zodat deze daar hun voordeel mee kunnen doen. Zelf volgen wij ook steeds de nodige cursussen om de ontwikkelingen binnen de branche op de voet te kunnen blijven volgen.

De rijopleiding wordt stap voor stap opgebouwd, waardoor het voor de leerling goed te volgen is.

(Zie hier onze slagingspercentages AUTO op de website van het CBR).

Het is aan te raden om de tussentijdse toets (TTT) te doen. Deze toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR en laat u niet alleen oefenen voor het “echte” examen, maar geeft ook goed aan hoe u er in zit. De ervaring heeft ondertussen geleerd dat door het doen van de TTT veel druk wordt weggehaald op het officiële examen.
Ook kun je een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen als je die tijdens de TTT positief uitvoert.

De meeste tijd wordt in Hoorn en omstreken gelest, maar tegen het einde van de opleiding rijdt de cursist ook door Amsterdam, hetgeen als zéér leerzaam wordt ervaren.

Rest ons nog te vermelden dat we regelmatig aan bijscholing doen en zo up-to-date les blijven geven.
Recentelijk hebben wij ook de cursus NLP en de cursus ‘faalangstinstructie’ gedaan, zodat we onze leerlingen nóg beter kunnen helpen bij het behalen van het rijbewijs.

_MG_3726-Edit-1 (Kopie)